Voornemens...

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 14:31

Voornemens….

In deze tijd van het jaar hoor je gesprekken of zie je beelden voorbij komen die gaan over het hebben van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dat hierbij gesproken wordt over GOEDE voornemens maakt dat je ervan uitgaat dat je dus blijkbaar ergens niet het juiste of gewenste gedrag laat zien. Ook denken we dan dat het opgelost wordt wanneer we het tegenoverstelde gaan doen of laten zien in ons gedrag. Of dit ook het gewenste effect gaat hebben en er dan niet voorbij gegaan wordt aan de onderliggende redenen van dat iets niet gaat zoals je graag zou willen, zijn reële vragen.

In mijn werk als kindertherapeut speelt het hebben van voornemens en de hoop om een gewenst doel te bereiken niet alleen rond december een rol. Het hele jaar door mag ik getuige zijn van kinderen en jongeren die elke dag van de week weer opnieuw hard werken om hun doelen te bereiken of te accepteren dat sommige doelen soms ook (nog) niet haalbaar zijn. En juist wanneer dat laatste hen lukt gaan er vele nieuwe deuren open.

Na een best spannende stap om mijn vaste baan op te geven en volledig te gaan voor het opbouwen van mijn eigen praktijk, kan ik zeggen dat ik er tot nu toe nog geen dag spijt van heb gehad. Ik geniet enorm van de kracht die kinderen en jongeren in zich hebben en dat ze ervoor open staan om samen met mij aan hun doelen te werken. Prachtig!

Mijn voornemen voor komend jaar zal dus niet heel vernieuwend zijn; Geniet van wat er is, verwonder je (in positieve zin) over wat er op je pad komt!