Een glinstering....

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 19:42

Een glinstering…..

Na afloop van een afspraak blijf ik nog even zitten in mijn werkruimte, terwijl ik naar buiten kijk geniet ik nog  na van wat er net gebeurde. Het maakt me wederom bewust van de puurheid die ieder kind bezit.

Deze middag kwamen de verschillende emoties voorbij, we sloten af met een werkvorm waarbij we het materiaal Butsn en Bofn gebruikten. Materiaal dat kleur geeft aan gevoel.

Hij kiest een situatie uit waarover we eerder samen gepraat hebben en gaat enthousiast en heel geconcentreerd aan de slag. Zorgvuldig worden de juiste kleuren gekozen. Op mijn vraag of hij er nog iets bij wil vertellen geeft hij het volgende antwoord;

“Ik kies blauwe blokken omdat dat de kleur is van water en past bij de tranen, ik kies wit omdat ik dan moet denken aan de glinstering die tranen hebben. Op zijn hoofd een bruin blokje, als je verdrietig bent voel je je niet lekker in je hoofd”.

Niks meer aan toe te voegen, prachtig!