Kleine stapjes....

Gepubliceerd op 6 juni 2023 om 13:58

Kleine stapjes….

Een aantal keer heb ik al even stilgestaan bij het nestkastje als ik door onze tuin loop, onderweg naar mijn werkplek. Moeder pimpelmees is er maar druk mee!

Wanneer ik later die middag een kind mag begeleiden bij het vergroten van je zelfvertrouwen, moet ik ineens aan de jonge pimpelmeesjes denken. Samen lopen we naar het nestkastje toe en zien nog net een dapper meesje zijn kopje even kort naar buiten steken.

Het verlaten van het nest gebeurt vaak met enige aarzeling en het duurt een poosje voordat alle jongen het nest hebben verlaten. Na het uitvliegen blijven de ouders de jongen nog een tijdje verzorgen en begeleiden.

Net als dit jonge pimpelmeesje die vandaag een klein stapje heeft gezet door zijn kopje even naar buiten te steken om de spannende, grote wereld te bekijken heeft zij vandaag ook weer een stapje gezet.

Kleine stapjes tegelijk, waardoor je mag ontdekken dat je het kan en daardoor vervolgens weer een nieuwe misschien wel wat grotere stap durft te zetten. En net als de jonge pimpelmeesjes hoef je dat niet alleen te doen!