Energie is kostbaar....

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 10:27

Teksten rondom het thema energie kom je tegenwoordig overal tegen. De boodschap van deze informatiebronnen is niet waar ik aan denk wanneer ik deze blog schrijf.

De energie waar ik op doel is niet te koop en kan niet zomaar even opgehoogd worden, de overeenkomst die je wel kan ontdekken zou  kunnen liggen in het stukje bezuinigen en bewuster omgaan met energie.

De reden van het hebben van minder energie dan je graag zou willen of dan de maatschappij waarin je meedraait van je verwacht is heel divers. Soms is er sprake van onderliggende medische oorzaken daarnaast zijn overprikkeling, je aanpassen aan de omgeving, ‘onrust in je hoofd’, ‘doen alsof’ en grote gebeurtenissen ook veelvoorkomende aspecten die hierbij een rol kunnen spelen.

In mijn begeleiding van kinderen en jongeren die belemmeringen ervaren door verminderde energie gaan we samen ontdekken waar hun energielek zit. Vervolgens zorgen o.a. acceptatie van hetgeen er is, leren je grenzen aangeven, bewuste keuzes maken, ervaren dat moe zijn na iets wat het wel waard was je ook iets oplevert en wat geeft je energie, ervoor dat deze kinderen en jongeren met meer vertrouwen in zichzelf en hun lijf weer verder kunnen.

Dat dit ook iets van de omgeving van deze kinderen en jongeren vraagt lijkt vanzelfsprekend maar wordt helaas nog niet altijd zo gezien. Wanneer ze zich dan sterk genoeg voelen dit op een bij hen passende manier aan te geven, stijgt mijn energie naar het plafond van trots!