There is a crack in everything

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 11:39

 

Deze prachtige tekst kwam ik tegen op een voor mij zo waardevol moment. Een  moment van betekenis voor ons gezin. Nadat ik er vanuit ons eigen verhaal over nagedacht had kwamen er gelijk allemaal situaties in mij op wanneer dit voor anderen ook zo passend kan zijn.

Vaak komen kinderen en jongeren bij mij met de gedachte dat we ergens aan moeten werken omdat er iets bij hen niet goed gaat, dat ze het niet goed doen, niet de benodigde kwaliteiten of vaardigheden in huis hebben en hierdoor niet goed genoeg zijn. Hierbij soms afgespiegeld aan wat anderen van hen verwachten of wel kunnen maar ook vanuit een eigen verlangen.

Door in de begeleiding te starten met het omarmen en accepteren van imperfecties in plaats van tegen ze te strijden mogen ze leren inzien dat die barst juist vorm geeft aan je karakter  net zoals de kwaliteiten die je bezit. Wanneer je je eigen barsten en die van anderen aanvaardt, komt er ruimte om te groeien vanuit verbinding met jezelf. Als ze in een latere fase ook de stap durven te zetten deze verbinding ook bij andere op te zoeken gebeuren er prachtige dingen.

‘….van de week moesten we een opdracht inleveren. Het was een groepsopdracht. Toen we bij elkaar kwamen om de laatste dingen door te nemen werd het me even te veel. Iedereen sprak door elkaar over allerlei verschillende onderdelen, ook over taken die helemaal niet door diegene gedaan moesten worden. Ik ben toen even  naar de wc gelopen en toen ik terugkwam heb ik geprobeerd uit te leggen dat ik gevoelig ben voor veel prikkels tegelijk en dat ik het niet fijn vond hoe het nu ging. Een aantal mensen uit mijn groepje weten dit al van mij. We besloten even een pauze te nemen en daarna opnieuw te starten en om de beurt iets te zeggen/vragen. We hebben de opdracht afgekregen en kunnen inleveren. Ik was zo blij en stelde voor om gezellig even een ijsje te gaan eten in het dorp. Mijn vriendin moest lachen en zei; dat is nou zo leuk aan jou, je kan ineens in de stress schieten maar daarna ook weer super blij zijn!.....’

Herken je uw kind of jezelf in bovenstaande en zou je ook graag samen dit proces aangaan?

Wees welkom!