Mooie herfstkleuren....

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 11:50

Mooie herfstkleuren.....

De prachtige herfstkleuren zijn weer volop aanwezig in de natuur!

Een mooie boom trekt mijn aandacht door zijn opvallend fel gekleurde rode, oranje en hier en daar wat gele bladeren.

De rode kleur springt eruit, een kleur die aan de ene kant vaak gekoppeld wordt aan boosheid, woede of frustratie maar aan de andere kant ook past bij passie, warmte en liefde.

Deze boom staat eigenlijk zo mooi symbool voor kinderen en jongeren die moeite hebben met het beheersen en reguleren van hun emoties. Wij als buitenstaanders zien vaak alleen de rode bladeren in hun gedrag, terwijl daar achter ook die prachtige oranje en gele bladeren verstopt zitten.

Wanneer we op zoek gaan naar de onderliggende emoties en frustraties die schuilgaan achter de boosheid, komt er ook ruimte om andere manieren te ontdekken om de aanwezige boosheid te uiten.

Daarnaast moeten we ook de kracht van boosheid niet vergeten. Wat kan deze emotie jou brengen in positieve zin? Boosheid speelt onder andere een positieve rol bij het bewaken van  je grenzen en onderscheid maken tussen wat juist en niet juist is.

Zou jij ook graag op zoek willen gaan naar de onderliggende emoties en frustraties die tot uiting komen in  jouw boosheid of frustratie? Wees Welkom!